Tagasi

Eesti võistkonnad tulid Baltimaade meistriks

Möödunud nädalalõpul Lätis Ventspilsis toimunud Baltimaade sisemeistrivõistlustel vibulaskmises tuli Eesti võistkond nii naiste kui meeste sportvibu arvestuses Balti meistriks. Võidukatesse võistkondadesse kuulusid vastavalt Siret Luik, Anneli Preimann ja Reena Pärnat ning Pearu-Jakob Ojamäe, Paulo Santos ja Jaan Lott. Meeste plokkvibu klassis tuli Eesti võistkond kolmandaks. Individuaalselt saadi 3 kolmandat ning 1 neljas koht.

TULEMUSTE FAILID:

Baltic indoor championships turniir
Baltic indoor championships results
Baltic indoor championships QR

Ventspilsis lasti harjutust 2*25m ning 2*18m (kokku 120 noolt). Igas võistlusklassis summeriti riigi 3 parima laskuri tulemused ning nii selgusidki võistkondlikud meistrid. Sportvibu klassis võitsid Eesti naised 3268 silmaga, Leedu tulemuseks oli 3208 ning lätlannade tulemuseks 3136 silma. Meeste samas klassis võitsid eestlased 3395 silmaga leedukate 3369 ning lätlaste 3295 silma ees. Meeste plokkvibu arvestuses võitsid leedukad 3437 silmaga, lätlased tulid 3356 silmaga teiseks ning eestlased 3337 silmaga kolmandaks. Naiste samas klassis võistkondade puudumise tõttu meistrit ei selgitatud.

Individuaalarvestuses võitsid kvalifikatsiooni vastavalt S.Luik, P.-J.Ojamäe, V.Šigauskas ning J.Oļeksejenko. Meistrite selgitamiseks jätkati aga duell-laskmisega.

Naiste sportvibu arvestuses võidutses G.Pociunaite Leedust alistades finaalis lätlanna A.Kreicberga 6:2. Pronksikohtumises võitis S.Luik I.Rabikauskaitet samuti 6:2. Meeste samas klassis võitis S.Surutkovicius Leedust J.Amatnieksi Lätist tulemusega 7:3. Pronksikohtumises alistas L.Bernotas Leedust eestlase J.Loti 6:2 – Lotile seega Balti MV-lt neljas koht.

Naiste plokkvibu arvestuses võitis lätlanna J.Oleksejenko finaalis J.Babininat Leedust, pronksi võitis Mariel Jäätma. Meeste arvestuses võitis V.Šigauskas Leedust oma kaasmaalase V.Svedase ees, pronksi võitis Evert Ressar.