Tagasi

Eesti karikavõistlused olid viimaseks prooviks enne EM-i

Laupäeval 15.mail, toimusid Pärnus Tammiste staadionil Eesti täiskasvanute karikavõistlused vibulaskmises, mis oli Eesti koondislastele viimaseks jõuprooviks enne nädala pärast Itaalias algavaid Euroopa meistrivõistlusi.


  

Eesti karikavõistlustel oli kvalifikatsiooniks harjutus 2*70m (lastakse 36+36 noolt) ning seejärel selgitati paremusjärjestus duell-laskmisega. Naiste olümpiavibu klassis pani oma paremuse maksma Anneli Preimann (Järvakandi Vibuklubi „Ilves“), kes oli parim nii kvalifikatsioonis (606 silma), kui ka duellides. Finaalis võitis ta klubikaaslast Eve Kivilot, kes tuli teiseks. Kolmanda koha saavutas Eva Lank (Tallinna Kalev) võiduga Siret Luige (JVK Ilves) üle.

Meeste olümpiavibuklassiski tuli karikavõitjaks kvalifikatsioonis parimat tulemust (622 silma) näidanud Paulo Santos (Tallinna Kalev). Finaalis alistas ta Tartu Vibuklubi laskuri Jaan Loti. Kolmandaks tuli noorlaskur Pearu Jakob Ojamäe (Sagittarius), kes edestas kolmanda koha duellis Taavi Ennemuisti (JVK Ilves).

Naiste plokkvibu arvestuses võitis karika Maarika Jäätma (JVK Ilves) olles finaalis parem Evelyn Rangist (Tallinna Kalev). Meeste plokkvibu klassis võitis järjekordse karika Evert Ressar (Järvamaa Amburite Klubi) edestades finaalis Margus Mardut (JVK Ilves). Kolmandaks tuli Jaan Kookla (Vana-Võidu Vibuklubi/Viljandi Spordikool) Leino Vindi (JAK) ees.

Veteranide arvestuses tuli meeste olümpiavibu klassis võitjaks Mart Muhel (Tartu VK) Mati Tõusme (Pärnu VK „Meelis“) ees. Naiste plokkvibu klassis võitis Maire Meyer ning meeste plokkvibu klassis Stig Meyer (mõlemad Pärnu „Meelis“).

Koos täiskasvanute võistlusega peeti Eesti karikavõistlused ka juunioride arvestuses. Kuna paljud juunioridest sportlased ei saanud eksamite tõttu nädal varem noorte karikavõistlustel osaleda, siis otsustati nende võistlus edasi lükata. Naisjuunioride olümpiavibu klassis võidutses Anneli Soop (Tartu VK) võites finaalis Aet Roosimäge (Vana-Võidu VK/Viljandi SK). Kolmandaks tuli Luisa-Linda Pirsko (Pärnu „Meelis“). Meesjuunioride olümpiavibu klassis võitis Sander Putnik (Vana-Võidu VK/Viljandi SK) Ragnar Raagi (Sõmerpalu Välk) ning Mart Treiali (Pärnu „Meelis“) ees. Naisjuunioride plokkvibu klassis võitis Mariel Jäätma ning meesjuunioride samas klassis Timo Türn (mõlemad JVK „Ilves“).

Lisaks individuaalsele arvestusele peeti ka võistkondlikku arvestust. Nii naiste kui meeste olümpiavibu klassis võidutsesid Järvakandi „Ilvese“ võistkonnad. Võidukasse naiste võistkonda kuulusid Anneli Preimann, Eve Kivilo ja Siret Luik ning meeste võistkonda Taavi Ennemuist, Aivo Agu ja Karl-Kristjan Smitt.

Eesti koondislastele oli see viimaseks jõuprooviks enne Euroopa meistrivõistlusi, mis on vibulaskuritele käesoleva aasta tähtsaimaks tiitlivõistluseks. Itaalias Roveretos 24.-30.maini peetavatel võistlustel kuuluvad Eesti esindusse Anneli Preimann, Siret Luik, Paulo Santos, Jaan Lott, Jaanus Gross ning Evert Ressar. Juba täna algab samuti Itaalias, Reggio Calabrias Euroopa noorte karikavõistluste etapp, mille raames toimub ka noorte olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir, kus Eestile lähevad olümpiakohta püüdma Reena Pärnat, Sander Putnik ning Mihkel Tomson.