Tagasi

Kännu võitsid Pärnat, Jäätma, Allik ja Ressar

Nädalavahetusel toimus Järvakandi Ilvese vibustaadionil traditsooniline võistlus Järvakandi Känd 2011. Võitlejaid polnud tänu pikkadele jaanipühadele just ülearu palju, kuid kohaletulnutel põnevusest puudu ei tulnud. Eesti koondislastele oli võistlus ühtlasi viimaseks jõuprooviks enne maailmameistrivõistlusi.

Olümpiavibu klassis lasti kvalifikatsioonivõistluseks 1*70m ning plokkvibuklassis 1*50m. Seejärel jagati võistlejad vastavalt kvalifikatsioonis saavutatud kohale alagruppidesse (mehed ja naised koos) ning finalistide selgitamiseks lasti edasi Robin Round-süsteemis, st alagrupisiseselt lasid kõik vastased omavahel duelle. Olümpiavibu klassis pääses iga alagrupi parim nais- ja meeslaskur otse finaali, lisaks selgitati teisele kohale tulnute vahel lisanoole laskmisega veel üks finalist. Plokkvibu klassis oli võistlejaid vähem ning seal pääsesid esikohale laskma alagruppide võitjad ning kolmanda koha peale said õiguse lasta alagrupppide teised kohad.

Olümpiavibu naiste klassis tegi puhta töö Reena Pärnat, kes võitis finaalis kõik matšid ning tuli seega üldvõitjaks. Teise koha saavutas Anneli Preimann ning kolmanda Siret Luik (kõik Järvakandi VK Ilves). Meeste arvestuses oli aga finaalmatšide tulemuseks see, et kolm esimest kogusid ühepalju punkte, mis päädis võitja selgitamiseks lisanoole laskmisega. Kõige kindlam oli Taavo Allik (Vana-Võidu VK/Viljandi SK), kes võitis võistluse. Teiseks tuli Paulo Santos (Tartu Vibuklubi) ning kolmandaks Martin Rist (Vana-Võidu VK/Viljandi SK).

Plokkvibu klassis võitis naiste arvestuses Mariel Jäätma (Türi Vibukool), teiseks tuli Saskia Kaldamäe (Tallinna Kalev) ning kolmandaks Maarika Jäätma (Türi VK). Meeste klassis võitis Evert Ressar (Järvamaa Amburite klubi) põhjanaabrite Risto Ülätalo ja Jukka Peltola ees.

Olgu mainitud, et rändauhinnaks oleva kännu viisid taaskord koju kolme võistlusklassi esindajad neljast, vaid meeste plokkvibu klassis ei tulnud möödunud aasta võitja oma auhinda kaitsma. Järvakandi Känd oli viimaseks jõuprooviks enne maailmameistrivõistlusi, mis toimuvad 03.-10.juulini Itaalias Torinos, kus selguvad pooled olümpiamängudele pääsejad (32 kohta 64-st).