Tagasi

Reena Pärnat osaleb olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril


  

18.-23.maini peetakse Itaalias Reggio Calabrias Euroopa noorte karikavõistluste etapp, mille raames toimub ka I noorte olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir. Võistlustel osaleb küll kokku 9 Eesti noorsportlast, kuid kvalifikatsiooniturniiril saavad neist osaleda vaid 3 – Reena Pärnat, Sander Putnik ning Mihkel Tomson.

Kuigi esimestel päevadel võisteldakse Itaalias karikavõistluste egiidi all, peetakse olulisimad lahingud siiski neljapäeval, 20.mail, kui võisteldakse noorte olümpiamängude viimaste kohtade pärast. Et olümpiale kvalifitseeruda, tuleb turniiril mahtuda kahe riigi sportlaste hulka, mis Euroopast omale koha saavad. Tütarlaste arvestuses tuleb Pärnatil võistelda 14 tüdrukuga kaheksast riigist ning noormeestel 19 sportlasega üheteistkümnest riigist. Igast riigist pääseb olümpiale vaid 1 esindaja nii tüdrukute kui poiste arvestuses.

Eestlaste suurimad šansid olümpiale jõudmiseks on seotud 16-aastase Reena Pärnatiga. Ta tuli sisehooajal kolmekordseks täiskasvanute meistriks - nii Eesti, Läti kui ka Leedu sisemeistriks. Samuti on ta suurepäraselt alustanud välishooaega. 1.mail lasi ta Pärnus uue isikliku rekordi ning kõigi aegade teise tulemuse harjutuses noorteFITA. Möödunud nädalavahetusel võitis ta Eesti noorte karikavõistlustel oma vanuseklassis ülekaalukalt. Vähetähtis pole ka fakt, et viimasel MM-il saavutas ta 27.koha, mis 17-ne otse olümpiale kvalifitseerunu järel tagas talle koha nn.ootelehel.

Ajaloo esimesed noorte olümpiamängud toimuvad 14.-26.augustini Singapuris, kuhu oodatakse 26 spordialal osalema umbes 3600 sportlast vanuses 14-18 eluaastat. Vibulaskureid pääseb olümpiale kõigest 64 – 32 tüdrukut ja 32 poissi, kelle sünniaastaks on 1992 või 1993.