Tagasi

Reena Pärnat sai EM-il 9.koha

Reena Pärnat võitis Saksamaal Winnendenis toimuvatel kadettide ja juunioride Euroopa meistrivõistlustel vibulaskmises 9.koha.

Pärnat kohtus täna 1/16 finaalis kvalifikatsioonis 22.asetuse saanud taanlanna N.S.Holdt-Casperseniga ning võitis kolmeseerialise laskmise järel oma vastase 4:2 (seeria võit annab 2 punkti, viik 1 ning kaotus 0 punkti). Võit Holdt-Casperseni üle oli seda magusam, et just temale pidi Pärnat alla vanduma noorte olümpia kvalifikatsiooniturniiri poolfinaalis vähem kui kuu aega tagasi. Tookord taanlanna alistanuna oleks Pärnat pääsenud noorte olümpiale, kuid kaotanuna jäi ta esimesena olümpiapääsmest ilma.

Järgmises duellis kohtus Pärnat 6.asetusega N.Cakirogluga Türgist, kellelt ta pidi kahjuks vastu võtma 2:4 kaotuse. Olgu lisatud, et türklanna jõudis välja nelja tugevama hulka ning omab häid šansse tulla Euroopa meistriks. Reena Pärnat võitis kokkuvõttes EM-il 9.koha

Teise Eestit esindanud sportlane, välisvõistluste debüüdi teinud Karl-Kristjan Smitt, saavutas kokkuvõttes 33.koha. Eraldi arvestust peetakse ka kombineeritud võistkondade arvestuses, kus arvestatakse ühte vanusegruppi kuuluva riigi parima tüdruku ja noormehe kvalifikatsioonitulemuste summat. Kadettide olümpiavibu arvestuses saavutasid Eesti esindajad R.Pärnat ja K.-K.Smitt 1250 silmaga 14.koha. Et aga EM-il saavad duelle laskma vaid 8 paremat võistkonda tavapärase 16 asemel, siis jäi see ka eestlaste lõplikuks kohaks.

Eestlaste jaoks on EM sellega edukalt lõppenud. Uus Eesti rekord ning kõigi aegade parim lõppkoht annavad põhjust rahul olla, kuid sunnivad samas ka edasi pingutama, et kahe aasta pärast medal koju tuua. Võistluste tulemusi saab jälgida aadressilt http://www.ianseo.net/Details.php?toId=80