Tagasi

Reena Pärnat uuendas Läti meistrivõistlustel Eesti rekordeid

Eile ja täna peeti Lätis Jurmala lähistel 2010.a. Läti meistrivõistlusi. Naiste olümpiavibu klassis tegid eestlannad puhta töö võites kõik medalikohad. Esikohale tuli 16-aastane Reena Pärnat, kes uuendas kolme Eesti noorte rekordit.

Võistlus toimus harjutuses FITA-2, st kummalgi võistluspäeval läbiti korra harjutus FITA-1. Naiste olümpiavibu klassis lasi alles kadettide klassi kuuluv Reena Pärnat tulemuseks 2530 (1269+1261) silma. Täna lasi Pärnat 60m distantsilt tulemuseks 331 silma, mis on uueks Eesti kadettide ja ka juunioride rekordiks. Eelmise, oma nimele kuulunud rekordi, ületas Pärnat seekord 3 silmaga. Uueks kadettide rekordiks oli ka 50m distantsilt täna lastud tulemus 317 silma. Sedapuhku parandas Pärnat oma nimele kuulunud rekordit 1 silmaga. Esimesel võistluspäeval sai Pärnat korra hakkama ka Eesti rekordi kordamisega, kui ta lasi 30m distantsilt tulemuseks 342 silma.

Teise koha saavutas võistlusel Anneli Preimann ning kolmanda koha Siret Luik. Meeste arvestuses võidutses läti noormees Janis Amatnieks. Teiseks tuli Jaan Lott.