Tagasi

A.Preimann saavutas EM-i kvalifikatsioonis 29.koha

25.-29.maini toimuvad Itaalias Roveretos Euroopa meistrivõistlused vibulaskmises. Kui eile oli viimane treening ja võistluste avamine, siis täna läks lahti juba tõsiseks võistluseks. Kuuest võistlustel osalevast eestlasest saavutas kvalifikatsiooni järel parima asetuse Anneli Preimann, tulles 602 silmaga 29.kohale.

Kvalifikatsioonivõistlus toimus harjutuses 2*70m, mille jooksul lastakse 2 korda 36 noolt. Hommikupoolikul võistlesid naised olümpiavibulaskurid ja mehed plokkvibulaskurid ning pealelõunal mehed olümpiavibulaskurid ja naised plokkvibulaskurid. Naiste olümpiavibu klassis osaleb EM-il 2 eestlannat. Paremini läks A.Preimannil, kes tulemusega 602 silma saavutas kvalifikatsioonis 29.koha. Tema esimeseks vastaseks homses duell-laskmises on 36.asetusega H.Fernandez Hispaaniast. S.Luik pääses kvalifikatsioonist edasi 63.-ndana ning sai omale homseks vastaseks 2.asetusega sakslanna E.Richteri. Samal ajal võistles meeste plokkvibu klassis Eesti esindajana Evert Ressar. Temale andis tulemus 681 silma 31. asetuse ning homseks esimese duelli vastaseks 34.koha saanud hispaanlase J.Duo.

Meeste olümpiavibu klassis oli eestlastel välja panna meeskonna jagu sportlasi, so 3 meest. Parimat tulemust näitas Jaan Lott lastes 599 silma ning saades sellega 48.koha. Paulo Santos lasi 1 silma vähem ning oli selle tulemusega 52. Jaanus Gross suutis täna lasta 573 silma, mis jättis ta 73.kohale ning ühtlasi tähendas see seda, et tema jaoks on võistlus selleks korraks lõppenud. Teistel meestel tuleb homme esmalt võistelda ukrainlastega – J.Lott sai esimese duelli vastaseks 17.asetusega M.Ivashko ning P.Santos 13.asetusega Pekingi olümpiavõitja V.Rubani.

Meeskondlikult jäi Eestil õige napilt puudu edasipääsust. Duell-laskmiseks kvalifitseerus 16 võistkonda, kuid Eesti kaotas 17.-dana Küprosele 2 silmaga ja jäi esimesena edasisest võistlusest välja. Ka segavõistkondade arvestuses, milleks liidetakse iga riigi parima nais- ja meeslaskuri tulemused ühe vibuklassi lõikes, sai Eesti A.Preimanni ja J.Loti tulemuste liitmisel 1201 silmaga 19.koha ning siingi jäid edasipääsust lahutama vaid napid 8 silma. 

Homme algab võistluste otsustavam ning huvitavam osa, kui toimub individuaalarvestuse duell-laskmine kuni veerandfinaalideni, samuti võisteldakse segavõistkondade arvestuses. Võistluste info ja tulemused asuvad aadressil http://www.rovereto2010.com/