Tagasi

Anneli Preimann võttis Meelis Cupilt maksimumi

07.-08.augustil toimus Pärnus Tammiste vibustaadionil võistlus „Meelis Cup 2010“. Kõigis kolmes kavas olnud harjutuses võitis esikoha Anneli Preimann (Järvakandi Vibuklubi „Ilves“).

Laupäeval algas võistlus kvalifikatsiooniharjutusega 2*70m, millega pandi paika paremusjärjestus pühapäevaseks duell-laskmiseks. Teisel võistluspäeval selgitati kõigepealt individuaalsed võitjad. Naiste olümpiavibu klassis võitis Anneli Preimann finaalis Siret Luike ning pronksikohtumise võitis Reena Pärnat (kõik Ilves). Meeste samas klassis võitis Jaanus Gross finaalis Pearu-Jakob Ojamäed (mõlemad Sagittarius) ning tuli karikavõitjaks. Kolmanda koha saavutas Taavo Allik (Vana-Võidu VK/Viljandi SK).

Naiste plokkvibu klassis võitis Marika Jäätma Mariel Jäätma (mõlemad Ilves) ees ning kolmandaks tuli Saskia Kaldamäe (Tallinna Kalev). Meeste samas arvestuses võidutses Jaan Kookla (Vana-Võidu VK/Viljandi SK) Aleksander Kiskoneni ees (Järvamaa Amburite Klubi). Kolmanda koha saavutas Timo Türn (Ilves).

Võistkondlikult võidutses Ilvese naiskond koosseisus Preimann, Luik ja Pärnat võites finaalis Vana-Võidu VK/Viljandi SK I naiskonda, mis esines koosseisus Laura Nurmsalu, Kristel Kuusik ning Aet Roosimägi. Kolmandaks tuli Vana-Võidu VK/Viljandi SK II naiskond koosseisus Gätlin Nurk, Jaanika Rösler ning Jane Kikojan. Meeste arvestuses võitis Sagittariuse võistkond koosseisus Jaanus Gross, Pearu-Jakob Ojamäe ning Andrei Gerassimov finaalis Vana-Võidu VK/Viljandi SK võistkonda, mis esines koosseisus Taavo Allik, Martin Klettenberg ning Jaan Rösler. Kolmandaks tuli Järvakandi Ilvese meeskond koosseisus Karl Kristjan Smitt, Priit Ilves ja Aivo Agu.

Viimasena võisteldi segavõistkondade arvestuses, kus ühte võistkonda saavad kuuluda ühe vibuklassi (olümpia- või plokkvibu) nais- ja meeslaskur ning seekord oli lubatud kombineerida ka erinevate klubide laskurite vahel. Kadettide (15.-17.aastased) olümpiavibu arvestuses võitsid Laura Nurmsalu ja Pearu Jakob Ojamäe (Vana-Võidu VK/Viljandi SK ja Sagittarius) finaalis Reena Pärnatit ja Karl Kristjan Smitti (Ilves). Kolmanda koha saavutasid Reti Randorg ja Marios Limantis (Pärnu Meelis/Küpros). See oli kolmele võistlusel osalenud Küprose sportlasele ainus esikolmikus lõppenud sooritus.

Täiskasvanute olümpiavibu klassis võitsid Anneli Preimann ja Aivo Agu (Ilves) finaalis Nele-Triin ja Jaan Lotti (Tartu Vibuklubi). Kolmanda koha saavutasid Kristel Kuusik ja Taavo Allik (Vana-Võidu VK/Viljandi SK). Plokkvibu klassis võitsid Mariel Jäätma ja Timo Türn (Ilves) Saskia Kaldamäe ning Aleksander Kiskoneni ees (Tallinna Kalev/JAK). Kolmandaks tulid Maire Meyer ja Jaan Kookla (Pärnu Meelis ja Vana-Võidu VK/Viljandi SK).

Anneli Preimann kogus Meelis Cupilt seega kolm, Jaanus Gross ja Pearu-Jakob Ojamäe kaks võidukarikat. Vibulaskurite hooaeg jätkub 14.augustil Türil ning seejärel juba Järvakandis, kus 20.-22.augustini toimub 41.korda Põhja-Euroopa suurim vibuvõistlus Järvakandi Open.