Tagasi

Ressar ja Preimann tulid EM-il 17.kohale

25.-29.maini Itaalias Roveretos toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel vibulaskmises oli täna duell-laskmise päev. Viiest võistluses osalenud eestlasest kõrgeima koha saavutasid Evert Ressar ja Anneli Preimann tulles 17.kohale

Meeste plokkvibu klassis pidas Evert Ressar kaks põnevat duelli. Esimestes duellides tuleb vastase alistamiseks koguda 4 punkti (iga 6-noolelise seeria võit annab 2 punkti, viik 1 punkti). Kui peale kolmandat seeriat on seis ikka viigis, siis lastakse 1 lisanool. Esimeseks vastaseks oli 34.asetusega hispaanlane J.Duo. Seisul 3:3 kasutati duelli võitja selgitamiseks lisanoole laskmist. Mõlemad laskurid tabasid 9-sse, kuid Ressari nool oli märklehe tsentrile ligemal ning tema sai seega võidu 4:3. Järgmises duellis oli Ressari vastaseks 2.asetusega hollandlane R.Polman. Selleski vastasseisus jõuti viigini 3:3 ning taas tuli kasutada lisanoole laskmist. Seekord tabasid mõlemad laskurid 10-sse, kui mõõtmisel selgus hollandlase paremus ning eestlane edasi ei pääsenud. Ressar saavutas selle tulemusega EM-il 17.koha.

Naiste olümpiavibu klassis pääsesid mõlemad EM-il osalevad eestlannad eilsest kvalifikatsioonist edasi. Taaskord käis paremini A.Preimanni käsi, kes esimeses duellis kohtus 36.asetuse saanud hispaanlanna H.Fernandeziga. Preimann võitis duelli kahe seeria järel seisuga 4:0. Järgmine vastane oli aga hoopis kõvemast puust -  4.asetusega venelanna I.Stepanova. Kuigi seeriate kaupa polnud allajäämine suur, tuli Preimannil siiski tunnistada Stepanova paremust seisul 0:4. Olgu lisatud, et Stepanova jõudis järjest oma vastaseid alistades finaali, mis peetakse ülehomme. Et Preimann kaotas 1/16 finaalis, siis jäi tema lõplikuks kohaks 17. Teine eestlanna, Siret Luik pidi tunnistama kaotust kohe esimesele vastasele, kelleks oli 2.asetusega sakslanna E.Richter. Richter vormistas oma võidu seisuga 4:0. S.Luige lõplik koht EM-il on 33.

Meeste olümpiavibu klassis kohtus Jaan Lott 17.asetusega ukrainlase M.Ivashkoga. Kolme seeria järel oli duelli seis viigis 3:3 ning võitja selgitamiseks lasti lisanool. Lott tabas 7-sse, kuid ukrainlane lasi kindlalt 10-sse ning võitis. Et vastane oli kõva, näitab see, et ülehomme laseb ta pronksmedali peale. Teine Eesti esindaja, Paulo Santos sai omale vastaseks Pekingi olümpiavõitja V.Rubani Ukrainast. Selleski duellis jõuti seisuni 3:3 ning võitja selgitamiseks tuli lasta 1 lisanool. Mõlemad sportlased tabasid 9-sse, kuid mõõtmine selgitas, et ukrainlase nool on märklehe tsentrile lähemal. Nii Lott kui Santos saavutasid EM-il 33.koha. Jaanus Gross, kes kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud, oli EM-il 73. Meeskondlikult saavutas Eesti EM-il 17.koha ning segavõistkondade arvestuses 19.koha.

Eestlaste jaoks on võistlemine EM-il sellega lõppenud – nüüd jääb üle vaid kaasa elada sõpradele-tuttavatele. Homme toimub võistkonnavõistlus ning ülehomme lastakse individuaalarvestuse finaale ja pronksimatše. Võistluste info ja tulemused asuvad aadressil http://www.rovereto2010.com/