Tagasi

Nädalavahetusel toimus vibuvõistlus Tartu Talvine Seitsekümmend

Möödunud reede õhtul toimus Tartu Ülikooli spordihallis ainulaadne vibuvõistlus – Tartu Talvine Seitsekümmend. Unikaalne oli võistlus selle poolest, et juba kümmekond aastat pole Eestis sisetingimustes toimunud võistlust nii pikalt distantsilt, so 70 meetrilt. Tavapäraselt toimuvad sisevõistlused 18 m distantsilt. Teiseks tegi võistluse eriliseks tema toimumisaeg. Et võistlusega alustati õhtul kell kaheksa ning lõpetamine toimus kella ühe paiku öösel, siis võib seda nimetada ka öövõistluseks.


   
Korraldajad olid võistlusele kutsunud 2009.a. hooaja välisvõistluste edetabelit aluseks võttes 8 sportlast naiste ja 8 meeste olümpiavibu klassist ning 4 võistlejat naiste ja 4 meeste plokkvibu klassist. Kuna kõik kutsutud võistlejad ei saanud osaleda, siis asendati mõned tulematajäänud laskurid edetabelis tagapool olevate sportlastega. Kokku osales võistlusel 24 vibulaskurit. Võisteldi 70m distantsilt harjutuses 2*70 (lasti 36+36 noolt).

Naiste olümpiavibu klassis võitis Eva Lank (VK Tallinna Kalev) tulemusega 603 (305+298) silma. Teise koha võitis Anneli Preimann tulemusega 593 silma ning kolmandaks tuli Siret Luik (mõlemad Järvakandi VK „Ilves“) 588 silmaga. Meeste samas klassis võidutses 632 (317+315) silmaga Paulo Santos (VK Tallinna „Kalev). Teiseks tuli 625 silmaga Taavi Ennemuist ning kolmandaks 618 silmaga Siim Aaver (mõlemad Järvakandi VK „Ilves“).

Naiste plokkvibu klassis sai võistlema tulla vaid kaks sportlast. Esikoha võitis Evelyn Rang 620 (305+315) silmaga ning teiseks tuli Saskia Kaldamäe 599 silmaga (mõlemad VK Tallinna „Kalev). Meeste plokkvibu klassis tuli võitjaks Evert Ressar (Järvamaa Amburite Klubi) 684 (344+340) silmaga. Teise koha saavutas Jaan Kookla (Vana Võidu VK) 658 silmaga ning kolmanda Priit Tormis (Tartu VK) 656 silmaga.

Kuna nii võistlejad kui korraldajad jäid võistlusega rahule, siis jääb üle loota, et Tartu Talvisest Seitsmekümnest kujuneb traditsioon. Võistluse tulemused ja pildid asuvad aadressil www.vibuinfo.ee Vibulaskurite hooaeg jätkub aga juba tuleval nädalavahetusel Vana-Võidus, kus toimuvad nii noorte kui täiskasvanute Eesti sisemeistrivõistlused.