Eesti plokkvibu tipplaskurid on kahel järjestikkusel nädalavahetusel võitnud olulisi medaleid ja saavutanud kõrgeid kohti.

5. veebruaril 2022, toimus USAs Las Vegases, sise maailmakarika etapi finaal kuhu pääseb igast võistlusklassist 16 paremat laskurit. Esmakordselt oli Eesti esindatud 4 sportlasega. Plokkvibu meeste arvestuses jõudis 16 parema sekka Robin Jäätma ning plokkvibu naiste arvestuses Meeri-Marita Paas, Lisell Jäätma ja Maris Tetsmann.

Robin Jäätma näitas suurepärast laskmist, kuid meeste plokkvibu konkurents on karm ning nii tuli 1/4 matši tunnistada prantslase paremust, kes ka hiljem üldvõidu võttis. Robin Jäätma saavutas kõrge 5.koha.
Lisell Jäätma ja Maris Tetsmann lõpetasid võistluse 9.kohaga.

Meeri-Marita Paas võitles end kuldmedali matšini välja. Teel sinna tuli võita palju nimekaid vastaseid. Kõige kõvem neist oli poolfinaalis vastu tulnud maailma teine number Tanja Gellenthien. Duell oli väga tasavägine, sest matš lõppes viigiga ja kasutusele tuli võtta lisanool.

Meeri-Marita näitas kindlat kätt ja tema nool oli tsentrile lähemal sellega tasuks ka kudmedali matš.
Finaalis oli vastaseks sloveenlanna Toja Ellison. Suurel väljakul lastud duell oli samuti tasavägine kuid Meeri-Marita pidi sel korral vastase kahepunktilist paremust tunnistama. Sellega poolest Meeri-Marita Paas võitis hõbemedali.

Meeri-Marita Paasi kommentaar:”Kullamatš tuli üsnagi ootamatult, Las Vegase võistlus on Eestiga võrreldes hoopis teine asi. Ühtlasi toimub Maailmakarika finaaliga samal ajal USA suurim kommertsvõistlus, kus osaleb üle 3000 laskja. Töö ei ole veel tehtud kuna täna on lasta veel Vegas Shooti üks etapp!”

Las Vegase turniirile eelneval nädalal, so 27.-30.01.2022 osalesid Eesti plokkivibu tipplaskurid Lanchesteri Classic vibuturniiril, kus Maris Tetsmann saavutas Women’s Open klassis 3.koha, Lisell Jäätma Women’s Open Pro klassis 7.koha ja Robin Jäätma Open Pro klassis 17.koha.

Info allikas ja foto: Türi Vibukool