Pärnu võõrustab nädalavahetusel suurel hulgal noori vibusportlasi – toimuvad 2022 Eesti noorte meistrivõistlused vibulaskmises

Eesoleval nädalavahetusel toimub Pärnus palju huvitavaid suveüritusi ning üheks selliseks saab kindlasti pidada noorvibulaskurite hooaja tähtsaimat sündmust – 02. juulil 2022 toimuvad Eesti noorte meistrivõistlused vibulaskmises, mida korraldab Eesti Vibuliit koostöös Pärnu Vibuklubiga Meelis.

 

Sündmus on Eesti vibuspordile äärmiselt oluline, sest võistlusele on ennast registreerinud erakordselt palju noori sportlasi, täpsemalt 182 – sellega on osalejate arv jõudnud nö COVID-19 eelsete numbriteni, mille üle on korraldajatel suur rõõm.  ‘

 

Eesti Vibuliidu juhatuse liige, Katrin Virula kommenteeris nädalavahetusel toimuvat vibupidu “see sündmus on erakordne – kõikide vanuseklasside noorsportlased (ca 180) on samaaegselt laskejoonel. Vähemalt käesoleval sajandil pole olnud võimalik sellist vaatepilti nautida.”.

 

Eesti noorte meistrivõistlustel toimub võistlemine neljas vibustiilis: sportvibu, plokkvibu, vaistuvibu ja pikkvibu, neljas vanuseklassis: U-13, U15, U-18 ja U-21 ning poiste ja tüdrukute arvestuses. Võistluse peakohtunik on  WA IJC kategooria kohtunik Taavo Allik.