Eesti vibulaskmise noorte koondise sportlased naasevad esimeselt välisvõistluselt isiklike rekordite ja motivatsiooniga jõuda tippsporti

01.05 – 06.05.2023 toimub Gatež´is, Sloveenias Noorte Grand Prix I etapp vibulaskmises, kus osalesid ka kuus Eesti noort vibulaskjat: Andres Sarapuu (sportvibu, U-21 noormehed), Hanna Alice Haavapuu (sportvibu, U-21 neiud), Marielle Laasma (sportvibu, U-21 neiud), Patrick Järve (sportvibu, U-18 noormehed), Tarvet Labi (sportvibu, U-18 noormehed) ja Liis Kirsch (sportvibu, U-18 neiud).  Antud välisvõistlus oli kõikidele noortele vibulaskjatele esimene suurvõistlus. Sellele vaatamata, lasti vihmases ja tuulises Sloveenias suisa kolm isiklikku rekordit. Andres Sarapuu lasi kvalifikatsioonivõistlusel võimsa isikliku rekordi – 613 silma. Esimest aastat U-21 vanuseklassis võistlev Hanna Alice Haavapuu ületas ennast samuti ja lasi kvalifikatsiooniringis isikliku rekordi – 518 silma. Tarvet Labi uueks isiklikuks rekordiks sai Gatež´s vormistatud 588 silma, lisaks kaotas Tarvet Labi duelllaskmise vaid ühe punktiga. Kõik kuus noorsportlast sel korral kõige kõrgemate kohtade üle ei võistlenud ja lõpetasid võistluse 33. kohaga. Segavõistkonnad, U-21 koosseisus Sarapuu/Haavapuu ja U-18 koosseisus Labi/Kirsch lõpetasid võistluse 9. kohaga.

Ülitugeva isikliku rekordi lasknud Andres Sarapuu ütles pärast võistlust järgmist: “Hea meel, et isiklik rekord just sellisel võistlusel sai lastud ja nii kibeleks juba järgmisesse starti, väga kripeldab….Algus tehtud ja võimas kogemus saadud!”

Hanna Alice Haavapuu märkis pärast võistust: “Väga uhke tunne oli osaleda sellisel suurvõistlusel, närv vedas alt,kuna puudus sellise suurvõistluse kogemus. Kindlasti tahaks jätkata treenimist, et jõuda ka järgmistele suurvõistlustele!”

Tarvet Labi kommenteeris oma debüüti: “Võtsin võistlust, nagu Eestis võisteldes ja nii äge oli sellisel suurel võistlusel osaleda. Olen rahul et tegin oma isikliku rekordi, aga kurb on et nii napilt duelli kaotasin. Jätkan treenimist, et jõuda järgmistele sellistele võistlustele”

Noortega GP-l osalev, Viljandi Spordikooli/Vana-Võidu Vibuklubi treener, Aune Varik kommenteeris noorte tulemusi järgmiselt: “ Selleks korraks on võistlus läbi ja hetkeks võttis kõigil näod kurvaks. Tegime esimesed järeldused ja saime aru,et peame veel hoolega vaeva nägema. Kõik noored said ägeda kogemuse võrra rikkamaks ja on rõõmsad,et said võimaluse nii suurel võistlusel osaleda. U21 sai küll võistelda ilma vihmata ,aga toime tuli tulla tugeva tuulega! See tundus raske meie noorsportlastele. Õnneks nüüd kõigil meeled rõõmsad ja saame veel teha kaks trennipäeva,enne kui koduteele asume! Teile armsad pöidlahoidjad sügav kummardus, et meiega olite! Need võistluspäevad olid rasked ja on kurb et ei saanud Teile pakkuda medaliduelle, aga loodame,et need ajad meil ees veel….”

Gatež´is on koondisega kaasas treenerid Aune Varik ja Leili Kukk.

 Võistluse täpsem protokoll on leitav: https://info.ianseo.net/?tourid=602

Fotol: Andres Sarapuu