Maris Tetsmann jõudis vibulaskmise Euroopa Grand Prix II etapil pronksimatši

29.05 – 04.06.2023 toimub Umag´s, Horvaatias vibulaskmise Euroopa GP II etapp, kus Eesti plokkvibu tippu kuuluv Maris Tetsmann, on jõudnud pronksimatši. Maris Tetsmann lasi kvalifikatsioonivõistlusel 660 silma ja oli sellega eelringide järel 11. kohal. 01.06.2023 alanud duellides läks eestlanna esimesena kokku Horvaatia laskuri Laura Juriši´ga, keda Tetsmann võitis ülekaalukalt 146:120. Teises ringis oli Marise vastaseks türklanna Irmak Yuksel, kelle Tetsmann alistas tulemusega 142:137. Sellega oli Maris Tetsmann jõudnud veerandfinaalidesse, kus tema vastaseks sai samuti Türgi laskur, Hazal Burun, kelle eestlanna alistas tulemusega 141:139. Poolfinaali vastaseks sai Marisele Luksemburi tugev laskur, Mariya Shkolna, kellele Eesti laskur sel korral kaotas tulemusega 141:146.

Maris ütles oma võistluse kohta järgmist: “Siia võistlema tulemine oli väga õige otsus. Eestis sellist duelli kogemust ei saa. Olen oma laskmisega täna üldjoontes rahul, eks mõni lask ikka kripeldab aga enam pole midagi teha. Mul on väga hea meel, et medalimatši jõudsin. Ootan laupäevast laskmist ja mingisuguseid pingeid peale ei pane. Lähen nautima!”

 Maris Tetsmanni treener, Maarika Jäätma, kommenteeris võistlust järgmiselt: “Igati korda läinud võistlus. Maris saab siit väga hea kogemustepagasi kaasa. Ta pole ennem nii suurel võistlusel järjest nii palju duelle võitnud ja kaamerate ette jõudnud. Ta võitles täna väga visalt, mis tõi lõpuks edu.”

Fotol: Maris Tetsmann