Itaalias toimuvatel 2023 maastikuvibu Euroopa Meistrivõistlustel asub võistlustulle Eesti sportvibu esinumber, Reena Pärnat

16.09-23.09.2023 toimuvad Cesanas, Itaalia maastikuvibu Euroopa Meistrivõistlused, kus asub võistlustulle ka Eesti sportvibu esinumber, Reena Pärnat. Antud formaati laseb Reena Pärnat Eesti koondise esindajana esmakordselt.

Olen mitu aastat soovinud maastikuvibulaskmist proovida, kuid seni ei ole selleks head võimalust olnud. Sellel aastal lõppes platsilaskmise hooaeg Pariisi maailmakarika etapiga augustis ning see andis mulle võimaluse maastikul harjutamiseks. Valmistusin nii Eesti kui ka Šveitsis radadel ja sain nõuandeid kogenud laskuritelt. Suureks abiks esimestel treeningutel olid mulle treenerid Katrin Virula Kajamaa Vibuklubist ja Kadi Koort Tartu Valla spordikoolist. Laskma lähen ilma ootusteta, sest mul pole absoluutselt aimu, kuhu võin ennast Euroopa maastikulaskmise tasemel positsioneerida. Vibu ma lasta oskan, aga otsustavaks saab esimene päev ja kui hästi ma distantse silma järgi hinnata oskan” kommenteerib 2021. Tokyos Eesti parima OM tulemuse (17.koht) lasknud ning üheksas erinevas katergoorias Eesti rekordit hoidev naissportvibulaskur, Reena Pärnat.  ” See on on minu välihooaja viimane võistlus, oktoobris alustan sisehooajaga Lausannes, kus toimub World Indoor Series esimene etapp”.

Lisaks, Reenale võistlevad Cesanas sprtvibu võistlusklassis meeslaskurid Priit Tanvel ja Tiit Heinsalu. Eesti koondise toena on kaasas Hille Kask.

Maastikuvibulaskmine on World Archery järjest rohkem popullaarsust koguv ala, mida lastakse kahe formaadina – märklehtedesse ja 3D märkidesse.  Seekordsel maastikuvibulaskmise võistlusel lasevad Eesti koondislased märklehtedesse.  3D formaadis on eestlaste viimastel aastatel edukad olnud pikkvibulaskurid Ülle Kell ja Inge Sirkel-Suviste, kes tõid 2021 Euroopa Meistrivõistlustel tõid koju kaks medalit – Ülle Kell hõbeda ja Inge Sirkel-Suviste pronksmedali.  Varasemalt on samas formaadis maailmameistritiitli võitnud Ülle Kell, vaistuvibulaskur Aare Lauren ja tänaseks meie seast lahkunud Steve Morley, kes võitis Eestile kulla 3D formaadi pikkvibu võistlusklassis.

2023 Maastikuvibu Euroopa Meistrivõistluste võistluslaskmised algavad 19.09 ja täpsem ajakava ja võistlustulemused on leitav: https://info.ianseo.net/?tourid=641

Fotol: Reena Pärnat