Konkurss koolitusel osaleja selgitamiseks

9.-18. detsembril toimub Türgis vibuspordi treenerite koolitajate kursus. Selle korraldab World Archery Europe (WAE koduleht).

Koolituse eesmärk on suurendada sertifitseeritud vibutreenerite arvu ja et vibutreeneritel oleks võimalik erialaseid teadmisi saada emakeeles. Selleks korraldatakse taas koolitus, mis on mõeldud inimestele, kes hakkavad tulevikus vibutreenereid koolitama.

WAE toetab igast riigist ühe osaleja kohapealsete kulude katmisega. Ise tuleb katta Antalya lennukipiletite kulu.

Kandidaatidele on seatud nõudmised. Kandidaat peab:
* vähemalt 2 aastat olema töötanud II tasemel (WAE süsteem on 3-astmeline, Eestis võiks see võrduda II või III kutsetasemega).
* korraldama aasta jooksul vähemalt ühe treenerite koolituse
* olema alaliidu poolt rahastatud, et treenereid koolitada (EVLi puhul ei ole eelarve nappuse tõttu võimalik rääkida pika-ajalisest lepingust, kuid projekti-põhiselt saab koolituste läbiviimist vastavalt võimalustele toetada)
* olema nõus vajadusel koolitusi läbi viima ka välismaal
* rääkima vabalt inglise keelt

Peale kursuse lõppu on osalejal kohustus esitada ka läbiviidud koolituse kohta dokumente, mille põhjal osalejat hinnatakse. Positiivse hinnangu korral väljastab WAE treenerite koolitaja tunnistuse, mis kehtib 2017. aastani. Eestis see tunnistus otseselt kutsetasemetega seotud ei ole, kuid tuleb taotlemisel kindlasti kasuks. Samas on koolitusel osalemise eelduseks juba praegune kutsetaseme olemasolu.

Kuna üks kandidaadi eeldusi on hea inglise keele valdamine, siis siit leiad projekti puudutava informatsiooni (inglise keeles).

Koolitusele registreerimine toimub läbi alaliidu. Kandidaatide avaldusi oodatakse koos CV-ga kuni 20. augustini.