Laura Nurmsalu alustab homme Bakuus duellidega

Homme toimub Euroopa mängude sportvibu naiste 1/32 duell. Duelli kannab umbes kell 7:30 hommikul üle ka sport.err.ee portaal. Jaanus Grossi duell toimub laupäeva pealelõunal.

Eelringis 617 silmaga 46. asetuse saanud Laura Nurmsalu vastaseks on Hispaania laskur Alicia Marin. Marin lasi eelringis 636 silma ja teenis sellega 19. asetuse.

21-aastane Laura Nurmsalu tegi rahvusvahelise debüüdi Eesti noortekoondises 2011. aastal. Maailmareitingu tabelis asub ta hetkel 222. positsioonil (esialgne info Euroopa mängude kodulehel oli vigane). Tema parimateks kohtadeks tiitlivõistlustel on olnud viimase Euroopa karikaetapi 9. koht ning eelmise aasta täiskasvanute EM 17. koht. Nurmsalu vastane, 19-aastane Alicia Marin on maailmareitingu tabelis 86. positsioonil ja tema debüüt Hispaania noortekoondises oli 2013. aasta sügisel. Eelmisel aastal lõpetas ta noorteolümpia 7. kohal, kuid karjääri parimaks saavutuseks võib lugeda eelmise aasta täiskasvanute Euroopa meistrivõistluste individuaalset pronksmedalit. Samalt võistluselt lunastas Euroopa mängude pääsme ka Nurmsalu.

Homses duellis aga varasemaid kohti ja tiitleid ei arvestata ning duelli tulemuse määravad kolm kuni viis 3-noolest seeriat. Duell toimub seeriate süsteemil ning iga seeria võit annab 2 punkti. Duell kestab kuni 6 seeriapunkti saavutamiseni.