Eesti koondis maailmameistrivõistlustel

26. juulist 2. augustini toimuvad Taanis, Kopenhaagenis 48. maailmameistrivõistlused vibuspordis (platsilaskmise formaat). Võisteldakse neljas individuaalses arvestuses: sportvibu mehed ja naised, plokkvibu mehed ja naised. Iga World Archery liikmesriik võib välja panna iga võistlusklassi kohta kuni 3 laskurit, mis tähendab, et maksimaalne koondise suurus on 12 sportlast. Eesti on esindatud 6 sportvibu laskuriga: Reena Pärnat, Laura Nurmsalu, Siret Luik, Pearu Jakob Ojamäe, Jaanus Gross ja Tanel Kaasik. Koondisega on kaasas treener Raul Kivilo.

Antud võistlus on läbi ajaloo suurim MM – kokku osaleb 95 riiki ja enam kui 600 laskurit. Suurim võistlusklass on sportvibu meeste klass, kus osaleb muljetavaldavad 233 laskurit. Esmaspäeval toimuvast kvalifikatsioonivõistlusest pääsevad edasi igas klassis 104 laskurit. Eelringi 8 paremat pääsevad automaatselt 32 parema hulka ehk alustavad duelle 1/16 ringist. Kokku toimub individuaalvõistlusel 7 duelli – 1/48 (otsustab pääsu 56 parema hulka), 1/24 (otsustab pääsu 32 parema hulka), 1/16 (otustab pääsu 16 parema hulka), 1/8, 1/4, 1/2 ja finaal.

Maailmameistrivõistlused on ühtlasi ka esimene olümpiakatsevõistlus. Teisipäeval selguvad 8 naiskonda ja 8 meeskonda, kes teenivad oma riigile 3 olümpiakohta. Lisaks selgitatakse 8 individuaalset kohta kolmapäeval kuni reedel peetavates individuaalsetes duellides.

Siit leiad: