Maailmakarika finaalis kaks üllatusvõitjat

Sel nädalavahetusel selgitati Mehhikos 2015. aasta maailmakarikasarja finaali medalistid. Duellid olid seekord erakordselt põnevad ja juhtus tõelisi üllatusi. Esimene suur üllatus oli see, et kõik neli plokkvibu meeste favoriiti – Schlosser (NED), Peineau (FRA), Wilde (USA), Damsbo (DEN) – kaotasid oma esimeses duellis madalama asetusega vastasele. Lõpuks viis võidu koju 24-aastane türklane Elmaagacli, kes pole individuaalselt kunagi maailmakarikaetapil poodiumil olnud. Plokkvibu naiste osas oli Sara Lopez’i võit üsna ootuspärane.

Kuid ka sportvibu poolel oli täna suuri üllatusi. Esimeses duellis kaotasid nii olümpiavõitja Ki Bo Bae kui 3-kordne MK-finaali võitja Brady Ellison ja maailmareitingu teist kohta hoidev Lee Seungyun. Kõik poolfinaali duellid olid tasavägised ja läksid 5 seeriani, meestel isegi ümberlaskmiseni. Meeste seas pääsesid finaali kaks ainsat Euroopa laskurit sportvibu klassis ja üllatusvõitja oli kaheksast laskurist 7. asetust omanud Hispaania laskur Miguel Alvarino Garcia. Naistest võitis 19-aastane Misun Choi (KOR), kellega on Eesti laskurid ka varem kokku puutunud – nimelt kohtus Reena Pärnat temaga universiaadi veerandfinaalis. Ka siis näitas korealanna väga kõrget taset – 9st noolest tabasid kümneringi koguni 8.

Üldiselt on kõikidel võitjatel üks ühine joon – kõik on suhteliselt noored laskurid. Vanim poodiumile jõudnud laskur oli 46-aastane Dominique Genet.

Medalistid:

  • Sportvibu mehed: 1. Miguel Alvarino Garcia (ESP)    2. Jean Charles Valladont (FRA)    3. Woojin Kim (KOR)
  • Sportvibu naised: 1. Misun Choi (KOR)     2. Deepika Kumari (IND)    3. Chien-Ying Le (TPE)
  • Plokkvibu mehed: 1. Demir Elmaagacli (TUR)    2. Abhishek Verma (IND)    3. Dominique Genet (FRA)
  • Plokkvibu naised: 1. Sara Lopez (COL)     2. Mariia Vinogradova (RUS)     3. Linda Ochoa-Anderson